Kent u Calpe?

Het mooiste dorp van de Costa Blanca

Spanje is een land uit duizend. Het is een van de aantrekkelijkste landen ter wereld. De officiële taal is het Castillaans. De Costa Blanca is een zeer mooie kuststreek in Spanje. De Costa Blanca is gelegen in de provincie Alicante.
Het is een toeristische bestemming met internationale bekendheid. Deze bekendheid komt door het speciale microklimaat. Dit klimaat is zeer gunstig voor reuma en hartpatiënten.Vele landgenoten hebben België ingeruild voor Calpe. Meestal voor het zachte klimaat en hun gezondheid. De lucht is er nog zeer zuiver.

Plaatsen als Benidorm, Altea, Javea en zeker Calpe zijn zinnebeelden.
Calpe is een dorpje gelegen in de Costa Blanca. Het is een van de mooiste plaatsen van het Middelandse zeegebied. Calpe wordt beschut door de imposante en reusachtige, 332 meter hoge rots, de Peñon de Ifach. Deze geeft aan Calpe de naam van 'Symbool van de Costa Blanca'. De Calpinos zijn hier fier op. Rond de Peñon is een beschermd natuurpark met flora die nergens anders in de wereld te vinden is.

paella

Calpe was een voormalig vissersdorp en heeft zich ontplooid tot een belangrijke toeristische bestemming. Door de zeemanstraditie kan men er nog steeds genieten van een heerlijke keuken met als basis verse vis , schelp- en schaaldieren evenals tongstrelende rijstgerechten zoals hun lekkere Paella.

Ook de sportievelingen komen hier aan hun trekken. Windsurfen, zwemmen, vissen, bergbeklimmen, fietsen en alle andere watersporten worden hier beoefend.

Calpe heeft 11 kilometer kustlijn waarvan meer dan 3 kilometer fijn zandstrand.
Ook het oude centrum, met zijn smalle en typisch Spaanse straatjes, met zijn Plaza de la Villa, de grote toren La Peça, de Middeleeuwse kerk, het Fester museum en de mooie muurschilderingen op de gevels van het oude stadscentrum, is mooi om te bezoeken.

Ook zeker te bezoeken, en zelfs vrij gemakkelijk te bewandelen, is de Peñon de Ifach. Hier wandelt u door een prachtige omgeving en hebt u fantastische vergezichten. U gaat dan door een tunnel en komt in een andere wereld. Velen gaan tot op de top. Als u dat kunt doen bij open weer ziet u het eiland Ibiza goed liggen. Alicante lijkt dan vlakbij te zijn.

De haven is een trekpleister. 's Avonds is het er aangenaam druk. Het ene restaurant naast het andere met visschotels die ten toon gesteld staan. Gratis proeven van de lekkerste sangria aan elk restaurant.
In de haven kan men nog alle dagen verse vis kopen, rechtstreeks van de vissers, als die met hun boten binnen varen. Verser kan niet!

Zeer toeristisch zijn de baden van de koningin en de zoutmijnen of salinas waar regelmatig vele roze flamingo's te zien zijn.

In oktober zijn er de feesten van de Moren en de Christenen. Dat is een echte belevenis en prachtig om mee te maken. Uniek qua klederdracht. Gans Calpe is dan drie dagen in feeststemming.

Guadalest

In de korte omgeving kan men prachtige uitstappen doen. Het thematisch park 'Terra Mitica' in Benidorm en het dorp Guadalest trekt elk jaar duizenden bezoekers. Ook plaatsen zoals Altea, Moraira en Javea zijn een bezoek waard. Er zijn nog zeer vele andere mogelijkheden maar dat laat ik aan u om die zelf te ontdekken.

Door het zachte klimaat is zowel voor de zomervakantie als voor een langer winterverblijf Calpe de beste keuze.

Kom genieten van dit prachtige deel van Spanje en meer bepaald van Calpe, het mooiste dorp van de Costa Blanca.

Bereikbaarheid

Calpe ligt op 75 kilometer van de luchthaven van Alicante. Deze afstand is volledig autostrade.